De zure wei-poeder (AWP) is een bijproduct van de productie van kaas of zure caseïne. Het wordt geproduceerd door verse wei, verkregen uit zachte kaas, te drogen. De microbiële fermentatie vermindert het gebruik van microbieel melk en zet lactose om in melkzuur.
Zure wei-poeder wordt voornamelijk gebruikt in de productie van ricotta en wei-boter. Het wordt ook gebruikt als ingrediënt in veel bewerkte voedingsmiddelen, zoals brood, crackers, vlees, gebak en kant-en-klaar maaltijden. Zure wei-poeder is ook te vinden in chocolade en snoepgoed.
Het product dat door Foodcom wordt aangeboden, kan ook worden gebruikt in de productie van diervoeding. Het is een populaire economische vervanger voor zoete wei-poeder in de voeding van biggen. Zure wei-poeder wordt ook gebruikt in melkvervangers met een lage pH.
Door de hoge oppervlaktehardheid en lage oppervlakte-abrasiviteit kenmerkt het zich door goede glij-eigenschappen en een goede weerstand tegen wrijving, lost het niet op en zwelt het niet in alle gebruikte oplosmiddelen, in brandstoffen en minerale oliën. Het wordt het meest gebruikt voor de productie van precisie machineonderdelen, zoals tandwielen, wormwielen, bushings, enz.
Behoort tot de meest populaire thermoplasten met constructieve toepassingen. Het dankt zijn populariteit aan speciale eigenschappen, zoals hoge mechanische sterkte, uitstekende glij-eigenschappen, hoge slagvastheid, goede chemische bestendigheid, dempingsvermogen en bewerkbaarheid (draaien, frezen, snijden).